Sök
  • Arctic Solar

Solel för campingplatserVälkommen till en workshop om möjligheter med solel, specifikt anpassad för campingplatser!


Datum: 12 november

Tid: 11.30 - 16.00

Plats: Piteå Science Park


Under en halvdag tittar vi på förutsättningar och möjligheter med solel. Vad kostar det, var ska solcellerna placeras, räcker det till både varmvatten och elstolpar? Kan man använda solceller för att skapa hållbara campingplatser och bidra till attraktivitet genom spännande arkitektur och gestaltning?


Sveriges campingplatser har närmare 16 miljoner gästnätter varje år vilket innebär en hög varmvatten- och elförbrukning. Det ställer höga krav på att campingplatserna tillhandahåller dessa tjänster, samtidigt som deras verksamhet ska bidra med så låg klimatpåverkan som möjligt. Ett miljövänligt sätt att värma vatten och generera elektricitet är att ta tillvara på solenergin.


Campingplatser är mycket lämpliga för att använda solenergi, behovet av solel följer solinstrålningen, vilket gör det till en lönsam och hållbar investering.


Solceller reducerar mängden köpt energi vilket stärker konkurenskraften i takt med att övriga enegipriser ökar. Driftkostnaden är mycket låg så när anläggningen är betald är solelen i princip gratis. Genom att använda solenergi använder man inte några naturresurser och ger kommande generationer bättre förutsättningar. Solelen ger en tydlig miljöprofil för er camping, vilket säkerligen kommer att uppskattas av era gäster.

På workshopen deltar rådgivare från PiteEnergi, workshopledare, samt arkitekten och forskaren Björn Ekelund, som designar energianläggningar som bidrar till attraktion och gestaltning av platser.


Workshopen anordnas av projektet Arctic Solar, som drivs av Piteå Scienc Park i samarbete med PiteEnergi.

Vi börjar med lunch och har workshop mellan 12.30-16.00.

Varmt välkommen!
2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla