Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Workshops och seminarier

Arctic Solar är en kunskapsarena för solel i nordiskt klimat. Vi erbjuder en rad seminarium och workshops relaterat till solenergi i nordiskt klimat. Välkommen att delta!

Är du intresserad av att investera i solceller på din fastighet?

Många kan uppleva att det känns komplicerat och svårt att få reda på vad det faktiskt skulle innebära i såväl initial investering, kostnadsbesparingar, underhåll med mera. Skulle det ens generera någon el, med tanke på de långa, mörka, snörika vintrarna?

Vi erbjuder en rad workshops och inspirerande seminarier där du får lära dig mer om hur solel fungerar på våra breddgrader, vilka trösklar du kan mötas av och hur du tar dig över dem. Vi tittar närmare på dina utmaningar, hur solel kan gynna ditt företag och vilka affärsmodeller som passar just dig.

Låt dig inspireras av ett seminarium kring nytänkande arkitektur och den senaste solcellstekniken. Genom att föra samman de två kan framtidens byggnader bli verklighet, en byggnad som inte bara är vacker att se på utan som även bidrar till minskat klimatavtryck och mer grön el i elnätet.

Vi tittar även på energimarknadens trender, vad innebär de stora industrietableringarna för oss andra gällande tillgången på grön el? Vad tror experterna om framtidens elförsörjning?

 

Varför delta?

Lär dig av experter inom området

Inspirerats av vad andra gjort

Få nya perspektiv på dina utmaningar

Lär dig mer om den senaste tekniken

Vidga dina vyer kring hur solel ser ut

2020-05-05

Solel i nordiskt klimat – hur funkar det?

9 juni välkomnar vi dig till en digital konferens om solel i nordiskt klimat där du har möjlighet ett lyssna på omvärldsbevakningar, forskningsresultat och vad som händer i den Svenska solelbranschen.

2019-06-01

Uppstart för nytt nätverk inom solenergi

Var med och lägg grunden för norra Sveriges första nätverksträff inom solenergi! Målet är att skapa en mötesplats för experter, yrkesverksamma och dig som vill lära mer om potentialen för solenergi i kallt klimat.

2019-06-01

Solenergins affärsmodeller

För att investera i solel behöver du varken äga en fastighet eller vara beredd att investera stora summor pengar. Det finns en rad alternativ som innebär att du inte behöver äga din egen anläggning för att själv kunna producera grön el.

 • 05/12/2020

  Nyhet

  Hållbarhet som affärsmöjlighet

 • 10/14/2019

  Evenemang

  Solel för industrier och elintensiva verksamheter

  Piteå
Visa allt aktuellt
Linnea Assmundson
Innovationsledare

Linnea Asmundsson

Vill du veta mer om Arctic Solar. Hör gärna av dig.

070 092 97 75 (Öppnas i ett nytt fönster)linnea.assmundson@piteasciencepark.se (Öppnas i ett nytt fönster)